Alimente toxice pentru pisici

Unele dintre cele mai toxice si des intalnite alimente interzise pisicilor sunt ciocolata, ceapa, usturoiul, rosii verzi, cartofi cruzi, paprika, ardeiul iute, vinetele, strugurii si cafeina.
Ciocolata este toxica pentru pisici, continand un compus numit teobromina. Aceasta poate fi fatala pentru feline. Ciocolata alba contine cantitati nesemnificative de teobromina.
Cu toate acestea, cea cu lapte, consumata in cantitati exagerate, provoaca stari de voma, febra, convulsii, coma si chiar moarte.


Ceapa si usturoiul 
sunt toxice pentru pisici din cauza continutului lor de disulfura n-propil. Aceasta substanta poate duce la anemie, prin anihilarea celulelor rosii din sange. Ceapa este mai toxica decat usturoiul, dar fereste-ti pisica de amandoua. Nu uita ca si unele preparate din carne pot contine ceapa sau usturoi, asa ca citeste eticheta!

Rosiile verzi contin o substanta denumita solanina, care este otravitoare pentru pisici. Solanina este prezenta la familia de plante numita Solanaceae: rosia, cartoful, paprika, ardeiul iute sau vinetele.
Daca sunt crude, fereste-ti pisica de aceste legume! Frunzele si tulpina acestor plante sunt extrem de nocive pentru pisici si vor provoca probleme gastrointestinale grave.

Strugurii pot fi toxici pentru pisici. Evita-i! procedeaza la fel si in cazul stafidelor.

Orice produs care contine cofeina poate fi toxic pentru feline. Cofeina excita sistemul nervos si poate cauza convulsii, voma sau diaree.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante alimente pe care e indicat sa le ocolesti cand vine vorba de hrana pisicii.
Totodata, nu uita ca multe feline nu tolereaza produsele lactate, si, desi le consuma, vor prezenta diaree.

Intoxicatia alimentara are ca simptome voma, diareea, febra, letargia, crampele, iritatiile sau convulsiile. Vei observa aceste simptome in 12 ore de la ingerarea alimentului nociv. Du-o imediat la veterinar si evita aparitia altor complicatii.

Lasă un răspuns

Call Now Button