Login
Register
Sfatul Medicului

Deparazitarea externa face parte din ingrijirea de baza a cainilor si pisicilor alaturi de vaccinarile anuale, deparazitarea interna, curatarea urechilor, ingrijirea pielii si a blanii si ingrijirea dentara. Mentinerea animalelor de companie fara paraziti reprezinta o parte esentiala dintr-un regim de viata sanatos.
Parazitii sunt organisme care supravietuiesc traind pe seama altor forme de viata mai avansate. Printre ectoparazitii care infesteaza cainii si pisicile se numara puricii, capusele, paduchii hematofagi si malofagi si acarienii (agentii scabiei sau raiei, Demodex canis si Cheyletiella sau Matreata Plimbatoare).

Parvoviroza sau gastroenterita hemoragica este o boala foarte grava, contagioasa, adeseori mortala, produsa de un virus din familia Parvoviridae. Virusul parvovirozei canine nu este periculos pentru om sau feline deoarece fiecare are propria forma de virus.
Receptive la infectia cu virus sunt toate caninele indiferent de varsta, dar cei mai sensibili sunt cateii cu varsta cuprinsa intre sase saptamani si sase luni. Pana la sase saptamani puii sunt protejati de anticorpii maternali ingerati prin colostru, dupa aceasta varsta anticorpii scad progresiv, cateii devenind foarte receptivi.

Parvovirusul canin este foarte rezistent la conditiile de mediu. Dupa eliminarea lui de catre animalul bolnav, rezista 5-6 luni in mediu extern, din acest motiv virusul putand contamina obiectele de imbracaminte si incaltaminte, fiind transmis usor la distante mari.

Alaturi de mancare, plimbare, joaca, prietenul dumneavoastra mai mult chiar decat cele de mai sus are nevoie de tratamentele preventive obligatorii.
"Un caine sanatos va asigura fericirea lui si implicit fericirea dumneavostra".
Tratamentele preventive sunt asigurate prin deparazitarile interne si externe.
Parazitii interni se pot transimite de la caine la om (giardia este foarte periculoasa pentru copii). Acestia ii fac rau catelului dar afecteaza si proprietarul acestuia.
Deparazitarea externa este foarte importanta. Capusele pot transimite babesia - agentul pathogen al babesiozei - o boala foarte grava, in care daca nu se intervine la timp, se pune in pericol viata animalutului dumneavoastra. Vaccinarea este vitala pentru catelul dumneavoastra.

Babesioza este o boala parazitara determinata de paraziti endoglobulari din fam. Babesiidae transmise prin intermediul capuselor. Babesiile au un ciclu de dezvoltare diheteroxen, mamiferele fiind gazde intermediare, in organismele acestora se dezvolta stadiile asexuate ale parazitului (sporozoiti, trofozoiti, merozoiti).

Ultimele anunturi adaugate...

George
Buna ziua, am si eu un catelus care nu vrea sa manance bea doar apa apoi varsa.Ce ii puteti recomanda?
Guest
0722520816
Desi ar trebui sa se numeasca Norocel, numele lui este Pascal.
A fost gasit in seara de Inviere, cu capul zdrobit de roata
unei masini.
Cu mult nor...
Guest
0740069713
Avem de vanzare zebre australiene (RON 20/ bucata) - pui dar si perechi tinere de un an. Rugam seriozitate.