Login
Register
pisici

Reguli de baza despre ingrijirea pisoiului orfan
Pozitia corecta in timpul hranirii pisoiului este cu capul intins si usor ridicat.
Atunci cand salvati un pisoi orfan trebuie sa stiti ca va luati o mare responsabilitate si ca viata lui depinde de dumneavoastra. 
Cu putin ajutor, tenacitate, rabdare si multa atentie la detalii veti putea creste acasa un orfan nou-nascut, aproape la fel de bine ca mamica lui. 
Daca simtiti ca pisoiul este rece la atingere, trebuie sa-l ajutati sa-i creasca temperatura. Frigul poate fi o urgenta mai mare decat foamea, pentru ca odata ce pisoiul a intrat in starea de hipotermie sunt foarte putine sanse sa-l recuperati, deci nu hraniti pisoiul pana nu va asigurati ca este incalzit. 

Povestile, legendele, proverbele si superstitiile legate de pisici sunt nenumarate si reflecta cu exactitate atitudinea ambivalenta fata de pisica in toate epocile si in toate culturile.


Egipt - in sec al VI-lea, armata persana, comandata de Cambise a asediat Pelusium, actuala Thisseh din apropiere de Port Said, intalnind rezistenta inversunata a egiptenilor. Vazand ca era imposibil sa infranga rezistenta aparatorilor egipteni, Cambise a dat ordin soldatilor sai sa captureze cat mai multe pisici. Dupa 3 zile, armata persana a atacat din nou, facandu-si scut din pisici: pentru a nu le rani in toiul luptei, egiptenii s-au predat.

Indiferent de rasa, culoare sau sex, atunci cand alegem un pisoi trebuie sa luam in considerare starea de sanatate a puiului.

Un pisoi sanatos are ochii limpezi, complet deschisi, este vioi si pare intr-o buna dispozitie si are blana curate si moale.
Burtica nu trebuie sa fie marita sau umflata (acest lucru este un semn al parazitilor interni).
Urechiile trebuie sa fie curate pe dinauntru fara coji de culoare inchisa.
Blana trebuie sa fie curata, sa nu prezinte excremente de paraziti externi sau paraziti (purici, capuse). De altfel, blana trebuie sa fie integrala, fara portiuni lipsa, iar pielea sa nu fie inrosita.

Unele dintre cele mai toxice si des intalnite alimente interzise pisicilor sunt ciocolata, ceapa, usturoiul, rosii verzi, cartofi cruzi, paprika, ardeiul iute, vinetele, strugurii si cafeina.
Ciocolata este toxica pentru pisici, continand un compus numit teobromina. Aceasta poate fi fatala pentru feline. Ciocolata alba contine cantitati nesemnificative de teobromina.
Cu toate acestea, cea cu lapte, consumata in cantitati exagerate, provoaca stari de voma, febra, convulsii, coma si chiar moarte.

Ultimele anunturi adaugate...

George
Buna ziua, am si eu un catelus care nu vrea sa manance bea doar apa apoi varsa.Ce ii puteti recomanda?
Guest
0722520816
Desi ar trebui sa se numeasca Norocel, numele lui este Pascal.
A fost gasit in seara de Inviere, cu capul zdrobit de roata
unei masini.
Cu mult nor...
Guest
0740069713
Avem de vanzare zebre australiene (RON 20/ bucata) - pui dar si perechi tinere de un an. Rugam seriozitate.